No Mr Speedy Conzales

We zijn vijf dagen in Mexico geweest en nu weet ik het zeker; het tekenfilm figuurtje Mr Speedy Conzales is gebaseerd op een leugen. Er zijn in dit land absoluut geen mensen die er naar streven iets snel te doen. Ze zijn zo niet opgevoed, misschien zit het wel niet in hun genen. Alles wat je vraagt aan ze om te doen is in een tempo die met geen pen te beschrijven is, zo langzaam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Het duurt op zijn minst een kleine 20 minuten voordat je hun aandacht hebt. Als je eenmaal dat contact heb gelegd moet je snel zijn met je informatie, anders zijn ze afgeleid door iets. Maar doe je het te snel… ja dan gaat het ook niet goed. Maar stel je hebt het voor elkaar gekregen dat je de informatie luid en duidelijk weet over te brengen, pas dan gaat het verwerkingsproces echt in zijn laagste stand.
Het kan zomaar 4 uur duren voordat je het antwoordt krijgt om een simpele vraag zoals waar zijn de kleedkamers. En sta dan niet gek te kijken dat met een antwoordt als; “Yes I’m working with that”, wordt opgezadeld.
Ook de figuurtjes die op zeer slome wijze Mr Speedy roepen, zijn niet gebaseerd op werkelijkheid. Waren de Mexicanen maar zo vlot. Ze zijn nog trager en langzamer dan elk stripfiguurtje van de Speedy Conzales serie.
En dat Mexicanen Engels spreken zoals in de Speedy cartoons, is ook een fabeltje, tenzij je de Mexicanen die verschillende Engelse woorden achter elkaar zeggen, als Engels sprekende wilt aanmerken.