Koffiehuis Escobar

Tijdens de vlucht van Mexico City naar Manizales Columbia, moesten we uitwijken naar Medellin, misschien je kent het plaatsje uit de drugs geschiedenis als het MEDELLIN CARTEL, Escobar, Jorge Fabio Juan, de Ochoa Brothers, Gacha en Lehder. Maar wij zijn uitgeweken vanwege het slechte weer in Bogota en niet vanwege onze Nederlandse reputatie. Na een gezellig verblijf van 3,5 uur in het vliegtuig konden we eindelijk door naar Bogota. Alwaar onze aansluitende vlucht inmiddels was gevlogen. Een niet geplande overnachting in een hotel in Bogota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Gelukkig konden we de volgende morgen door naar Manizales, jammer alleen dat deze vlucht om 5:50 was ingeroosterd. Dus gezellig met z’n allen om 03:00 uur weer in de lobby van het hotel. De vlucht ging snel en rustig en we hadden een mooi zicht op de groene bergen en dalen. Of daar nu koffie of ander spul verbouwd wordt kan je op die hoogte niet zien.

In het prachtige theater van Manizales stond alles opgebouwd zoals we dat hebben aangevraagd. Een klein vreugde dansje werd al in het schema toegevoegd, totdat we hoorde wat er allemaal niet was geregeld. Ja, ze wisten het wel, maar we hebben het niet hier en we kunnen ook niets meer regelen waren de verkapte verontschuldigingen.
Maar na een strijd van wel en niet, tussen drie of vier partijen, hebben uiteindelijk de meeste zaken redelijk kunnen middelen. Met als gevolg minder goed geluid, een veel minder goede licht show en een keyboard met  2 octaven minder aan toetsen, dus we miste nogal wat partijen. Maar onder het mom nu we er toch zijn en het is real Rock and Roll, hebben we de show ingezet met gelukkig een waarzinnig publiek.

 

Wat we wel helemaal te gek vonden was de koffie, echt hele lekkere koffie, goede smaak, gewoon zoals koffie zou moeten smaken. Maar ja, wat wil je, je zit in COLUMBIA, het land waar heel veel koffiebonen vandaan komen. Dus geven wij de cateraar de complimenten over zijn koffie, waarop de man antwoordt, en we hebben het 2 keer gevraagd,

“Yes, Hollandia, Gouwe Hegtbert” !!