17de Leidsche Rijn Festival

17th Leidsche Rijn Festival 17th Leidsche Rijn Festival 17th Leidsche Rijn Festival 17th Leidsche Rijn Festival 17th Leidsche Rijn FestivalDe 17de Leidsche Rijn Festival had weer verschillende elementen die ieder voor zich interessant waren.

Zo waren tijdens het Leidsche Rijn Festival meerdere tent leverancier betrokken met allemaal hun eigen zorg. Ieder soort tent was bestendigd tegen een andere windkracht en had zo zijn eigen instructies om er mee om te gaan.

De verschillende acts die over het veld verspreid waren waren allemaal van elkaar afhankelijk als het ging om verstaanbaarheid. Meerdere podia geeft zo zijn eigen klankbeeld. Maar door goede planning en lage volumes was de onderlinge overlast minimaal. Ook buurt bewoners werden niet de gehele dag overladen met geluid.

Een extra dynamiek werd toegebracht door een culturele parade van artiesten die in de middag het terrein opkwamen om aandacht te vragen voor hun theaterprogramma van komend seizoen. Hierover was een goed overleg aan vooraf gegaan en konden beide evenementen makkelijk in elkaar opgaan.

Mijn taak als veiligheidsadviseur en veiligheidscoƶrdinator was een dankbare, ik heb veel zaken mogen aansturen in vroegstadium en kon concluderen dat zowel de organisator Cultuur 19 als hun vrijwilligers goed bezig zijn als het gaat om publieksveiligheid en arbo veiligheid.